Відділ безпечності харчових продуктів

Звіт про роботу відділу безпечності харчових продуктів за 2017 рік

Протягом звітного року відділом безпечності харчових продуктів:

проведено моніторингових дослідження харчових продуктів на наявність залишків ветеринарних препаратів та токсикантів у м’ясі яловичини – 132  проби, м’ясі свинини – 115  проб, м'ясі птиці – 32  проб,  баранини – 2 проби, кролятини – 39 проби , молока – 66  проб, риби – 20  проб, яєць – 78  проб, меду – 23 проб. Згідно з отриманими результатами лабораторних досліджень позитивних результаті не виявлено;

запроваджено моніторинг рослинницької продукції – відібрано 1160 зразків рослинницької продукції, зокрема пшениці, кукурудзи, ріпаку, сої, ячменю, картоплі, капусти, моркви, буряків. В результаті проведених досліджень позитивів не виявлено;

запроваджено моніторинг безпечності харчових продуктів.  Проведено 4489 досліджень харчової продукції (м'ясо та  м’ясні вироби, риба морська, крупи та борошно, консерви рибні та м’ясні, олія рослинна, яйця, молоко та кисло-молочні вироби), в результаті встановлено 5 позитивних випадків накладено 5 приписів та утилізовано 359 кг неякісної продукції.

Система НАССР впроваджена на 12 м'ясопідприємствах, 7 молокопереробних підприємствах, 3 рибопереробних підприємствх , 4 інших підприємствах.