Новини

Щодо наради-семінару з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2018 року

 

     Управлінням освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації 16 травня було організовано проведення наради-семінару з методистами міських та районних відділів освіти з питань  організації оздоровлення та  відпочинку  дітей і підлітків  улітку 2018 року.

     У нараді-семінарі взяла участь головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Тетяна Рибак, яка доповіла присутнім про санепідситуацію в області, а також про типові порушення санітарного законодавства у закладах оздоровлення і відпочинку дітей, результати їх комісійних перевірок готовності до роботи у літній період, окреслила основні завдання щодо забезпечення санепідблагополуччя дітей в закладах оздоровлення та відпочинку, зокрема у пришкільних відпочинкових таборах.

     У своєму виступі Тетяна Рибак детально зупинилася на вимогах санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів до зазначених закладів, зокрема, в частині їх належного водопостачання та водовідведення, організації повноцінного і безпечного харчування, медичного забезпечення, необхідності укомплектованості закладів кваліфікованим медичним персоналом, працівниками харчоблоків, вихователями, організації лабораторного контролю питної води, готових страв, проведення заходів з питань профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь тощо. Крім цього, Тетяна Рибак наголосила на персональній відповідальності керівників (власників) закладів відпочинку та оздоровлення дітей за дотриманням вимог Державних санітарних правил і норм «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99, затверджених постановою головного державного санітарного лікаря України від 26.04.99 № 23.

    На нараді ще раз було підкреслено, що відкриття оздоровчих та відпочинкових закладів для дітей буде можливе лише після проведення їх комісійних, за участі  фахівців Держпродспоживслужби області, перевірок готовності до роботи та підписання  відповідних Актів приймання.